O nama

section-7f76010
DženazaDženaza

Pokopno društvo EMANET

Pokopno društvo EMANET iz Maintala, Njemačka, osnovano je 2014. godine. Od početka se vodimo islamskim principom da niko neće i ne može izbjeći smrt. 

Allah, subhanehu we te’ala, u suri Alu Imran, u 185. ajetu, kaže: “Svako živo biće će smrt okusiti!”. Ne možemo pobjeći od neminovnosti smrti, koja će svakog živog Allahovog roba stići, ali živi koji ostaju mogu i trebaju biti podrška porodici i prijateljima umrlih, kako bi što lakše podnijeli bol zbog gubitka.

Naša je misija biti najbolja moguća pomoć i podrška porodici umrlog i obezbijediti dostojanstvenu dženazu i ispraćaj umrlog na drugi svijet.

section-efbe90b

Kako mi radimo?

Svaki posao koji nam se povjeri radimo planski i detaljno, poštujući šerijatske propise u svim segmentima, od preuzimanja umrlog, zatim gasuljenja i prijevoza umrlog, te obavljanja dženaze i ukopa.

Koje usluge nudimo?

Tokom svih godina koliko se bavimo pogrebnim uslugama, najjasnije se mogu izdvojiti osnovne usluge, koje dodatno uvijek podrazumijevaju i drudge usluge, kao što su priprema i prikupljanje dokumentacije, komunikacija sa nadležnim ustanovama i vladinim institucijama i agencijama i sl.

section-bfe4475

Zašto izabrati Emanet?

Stručnost i posvećenost

Osoblje PD Emanet svoj posao obavlja stručno i posvećeno i prepoznati smo na međunarodnom nivou.

Zašto izabrati Emanet?
Međunarodna saradnja

Imamo dugogodišnje iskustvo u međunarodnom prijevozu umrlih, pa poznajemo sve procedure koje je potrebno ispuniti.

section-19cdb59

Kontaktirajte nas